Tällaisen ohjeen olen jostain joskus löytänyt, en enää muista mistä. Mutta hyvä kuitenkin.
700 g kypsiä tomaatteja
500 g punaisia paprikoita
4-6 punaista chiliä
8 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
1/2 dl etikkaa
1 pkt hillo-marmeladisokeria
Leikkaa
tomaatteihin ristiviillot ja pane ne 15 sekunniksi kiehuvaan veteen.
Valuta vesi pois ja jäähdytä tomaatit kylmän juoksevan veden alla.
Irrota kuoret, halkaise tomaatit ja poista kovat kantaosat. Halkaise
pestyt paprikat ja poista siemenet. Silppua paprikat, tomaatit, chilit
siemenineen ja kuoritut valkosipulin kynnet. Pane kasvikset ja mausteet
kattilaan. Keitä hiljaa poreillen 30-40 minuuttia. Lisää etikka ja
hillo-marmeladisokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 3-5
minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Ota kattila liedeltä. Anna
jäähtyä noin 15 minuuttia, kuori vaahto. Kaada hillo kuumennettuihin
purkkeihin ja sulje hyvin. Säilytä viileässä, avattuna kylmässä. Tarjoa
liha- ja makkararuokien kanssa tai hampurilaisten, ruokien ja
kastikkeiden mausteena. Sopii myös esimerksiksi naudanlihapihvin kaveriksi.
Tosi hyvä hillo. Tee vaikka lahjaksi nättiin lasipurkkiin! :)
perjantai, 17. lokakuu 2008
Kommentit