Tällaisen ohjeen olen jostain joskus löytänyt, en enää muista mistä. Mutta hyvä kuitenkin.

700 g kypsiä tomaatteja
500 g punaisia paprikoita
4-6 punaista chiliä
8 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
1/2 dl etikkaa
1 pkt hillo-marmeladisokeria

Leikkaa tomaatteihin ristiviillot ja pane ne 15 sekunniksi kiehuvaan veteen. Valuta vesi pois ja jäähdytä tomaatit kylmän juoksevan veden alla. Irrota kuoret, halkaise tomaatit ja poista kovat kantaosat. Halkaise pestyt paprikat ja poista siemenet. Silppua paprikat, tomaatit, chilit siemenineen ja kuoritut valkosipulin kynnet. Pane kasvikset ja mausteet kattilaan. Keitä hiljaa poreillen 30-40 minuuttia. Lisää etikka ja hillo-marmeladisokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 3-5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Ota kattila liedeltä. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia, kuori vaahto. Kaada hillo kuumennettuihin purkkeihin ja sulje hyvin. Säilytä viileässä, avattuna kylmässä. Tarjoa liha- ja makkararuokien kanssa tai hampurilaisten, ruokien ja kastikkeiden mausteena. Sopii myös esimerksiksi naudanlihapihvin kaveriksi.

Tosi hyvä hillo. Tee vaikka lahjaksi nättiin lasipurkkiin! :)